Esiintyjät 2018

  André Noël Chaker

KEYNOTE: Speak or Die

André Noël Chaker

Juristi, kirjailija ja bisnesantropologi

André Noël Chaker on kanadalaissyntyinen juristi, entinen Veikkauksen johdon Senior Advisor ja myös urheilubisneksen moniottelija. Kahdenkymmenen Suomessa vietetyn vuoden kuluessa hänestä on kuoriutunut esiin myös "bisnesantropologi". Kuulijat liike-elämän ja politiikan huippunimiä myöten ovat kiittäneet ja ylistäneet Andréta haltioissaan sekä puhuttelevasta sisällöstä että karismaattisesta esiintymisestä.

  Raúl de Gregorio

KEYNOTE: Success stories from the Latin Event Market

Raúl de Gregorio

Co-founder & Director, Conventia

Raúl de Gregorio (33) leads his own company Conventia with growing numbers of staff and operational offices. Raúl shares with the Kongressimessut delegates how he has built a successful company even when the Spanish economy has not been greatest. He also showcases the most successful and interesting events his creative team has created for the Latin market. Come and get inspired by the southern spirit and case studies! Raúl de Gregorio holds a degree from University of Rey Juan Carlos de Madrid including an exchange year in Haaga-Helia University for Applied Sciences in Porvoo. He is a member of the board of directors for the MPI Iberian chapter.

  Sjoerd Weikamp

KEYNOTE: How to organize an award winning event?

Sjoerd Weikamp

Editor-in Chief, Owner

B.V. EventBranche.nl / EvenementOrganiseren.nl

"Sjoerd Weikamp studied Journalism as well as Communication Science. He started his career in the event industry in 2006 at big publishing group Reed Business as an editor in chief for FZ (Feestelijk Zakendoen), the Dutch oldest eventmagazine. After a couple of years he started his own mediaplatform in the industry of eventmarketing and live communication.

Nowadays EventBranche.nl is the leading eventplatform in The Netherlands. Next to the trade journals, EventBranche.nl now publishes trendmagazines, online newsletters, a website, webinars and many more. EventBranche networkevents are very popular in The Netherlands. These events vary from networkevents, congresses, a beachparty for eventprofs to the Gouden Giraffe Event Awards, the award show for the Dutch eventindustry.

Sjoerd Weikamp is also a popular keynote speaker about trends and developments in the eventmarketing and live comm. industry.

  Timo Kiuru

KEYNOTE: Brändihimo

Timo Kiuru

Founder, CEO

The Unthinkable

Timo Kiuru on globaalisti työskentelevä luova johtaja ja puhuja. Amerikkalainen Connect Corporate -lehti valitsi Kiurun vuonna 2016, ainoana eurooppalaisena, 40 vaikutusvaltaisimman alle 40-vuotiaan joukkoon kokemuksellisen markkinoinnin saralla maailmassa. Timo työskennellyt maailman johtavien brändien kuten Samsungin, SK-II:n, Highsnobietyn, McLarenin, Googlen, Minin, Sporty & Richin, Cosmopolitanin ja Microsoftin kanssa.

 Joonas Ahola

Kuinka säästää aikaa ja yksinkertaistaa prosesseja kokous- ja tapahtumatilavarauksissa?

Joonas Ahola

Founder and CEO

MeetingPackage.com

Joonas Ahola on nuori sarjayrittäjä, joka on palkittu monilla kansainvälisillä palkinnoilla. Vuonna 2018 Joonas nostettiin Forbesin 30 alle 30 vuotiaiden listalle. Joonas on pyörinyt yli 10 vuotta Hospitality ja tapahtuma-alalla. Joonaksen perustama MeetingPackage.com on kansainvälistynyt 4 vuodessa yli 120 maahan. Yhtiön tavoitteena on olla vuoteen 2020 mennessä globaalisti käytetyin kokous- ja tapahtumatilojen markkinapaikka. Yhtiö haluaa myös helpottaa kokous- ja tapahtumatilojen omaa myyntiä tarjoamalla heille brändätyn varausmoottorin omille sivuilleen.

 Marjo Rantanen

Käytännön palvelumuotoilu ja konseptointi

Marjo Rantanen

Yritysvalmentaja ja tietokirjailija

Marjo Rantanen on tunnelmamuotoiluun erikoistunut kokemusvalmentaja ja kirjailija (Tunnelmamuotoilu, Talentum Pro). Marjolla on 10 vuoden kokemus liiketoiminnan ja asiakaskokemuksen kehittämisestä sekä konseptoinnista ja palvelumuotoilusta. Marjo auttaa tulevaisuuden menestyjiä, yrityksiä ja yhteisöjä luomaan parhaita kokemuksia ja johtamaan tunnelmaa myös muutoksissa.

 Patrik Borg

Brain Food - kohti kokonaisvaltaista hyvinvointia

Patrik Borg

Ravitsemusasiantuntija

Ravitsemusasiantuntija Patrik Borg on tunnettu paitsi luennoitsijana, myös useista painonhallintaa käsittelevistä artikkeleistaan ja kirjoistaan. Asiantuntijatehtävien ja tutkimuksen ohella Patrik tekee myös vastaanottotyötä, jossa keskittyy laajasti palvelemaan kaikkia hyvinvoinnista ja painonhallinnasta kiinnostuneita sekä auttaman niin urheilijoita ja kuin syömishäiriöistä kärsiviä ravitsemuksen raiteilleen saattamisessa. Patrik Borg on ollut mukana kehittämässä Radisson Blu Hotellien Brain Food -kokousruokakonseptia, joka tähtää jaksamisen ja keskittymiskyvyn ylläpitämiseen kokouspäivän aikana.

 Pauli Kopu

Sisällöntuotanto & tarinankerronta tulevaisuudessa

Pauli Kopu

Liikkuvan kuvan ja tarinallistamisen visionääri

Yrityksen monimuotoisen tarinankerronnan edelläkävijä ja liikkuvan kuvan asiantuntija, Pauli Kopu on valittu yhdeksi maailman lupaavimmista uusista tuottajista Cannesissa. Hän on perustanut liikkuvaan kuvaan erikoistuneen luovan toimiston, joka toimii Helsingissä ja Los Angelesissa. Lisäksi hän on yksi Tubeconin perustajista ja hallituksen jäsen.

 Perttu Pölönen

Disruptio - Uhka vai mahdollisuus?

Perttu Pölönen

Vuoden puhuja -tulokas 2017

Disruption merkityksen sanansaattaja, keksijä, taiteilija, yrittäjä ja säveltäjä Perttu Pölönen on Vuoden Tulokas 2017. Sävelkellon keksinyt Perttu Pölönen on valittu vuoden luovimmaksi suomalaiseksi 2014, hänet on palkittu Slushissa, ja hän on saanut ykkössijan EU:n nuorten keksijöiden kilpailussa.

 Sani Leino

Tehokas sisältömarkkinointi, Social Selling

Sani Leino

Mr. Social Selling

Sani Leino sosiaalisen liiketoiminnan sanansaattaja, joka tunnetaan energisistä ja mukaansatempaavista myyntikoulutuksista ja myynnin motivaatiopuheista. Hän on tunneälykkään myyntityön ja sosiaalisen myyntityön (Social Selling) valmentaja sekä digitaalisen markkinoinnin asiantuntija.

 Antti Pihlakoski

Työyhteisöön iloa liikunnasta

Antti Pihlakoski

Council Member

IAAF and European Athletics

Liikunnan ja urheilun monitoimimies. Pihlakoski on toiminut Suomen Urheiluliiton toimitusjohtajana ja puheenjohtajana sekä Suomen kansainvälisimmän tapahtuman yleisurheilun MM-kilpailujen toimitusjohtajana ja Olympiakomitean varapuheenjohtajana. Tällä hetkellä hän toimii kansainvälisen ja Euroopan yleisurheiluliiton hallituksissa ja useiden nuorten innovatiivisten yritysten taustalla, RunFest-tapahtumien järjestelykoneiston puheenjohtajana ja Tegla Loroupe Peace Foundationin neuvonantajana.

 Evento Awards pitchaus

Learn from the Best

Evento Awards pitchaus

Pitchauksen juontaa

Lauri Salovaara

Jokaisessa yrityksessä ja yhteisössä tehdään tapahtumia. Isoja, pieniä, asiakkaille, henkilöstölle, kuluttajille ja yrityksille. Kun ihmiset kohtaavat, muuttuu aina jotakin, ja saadaan aikaiseksi merkityksellisiä asioita. Evento Awards on vuosittainen kilpailu tapahtuma-alan ammattilaisille. Tänä vuonna kilpailu huipentuu livemittelöön, jossa tapahtuma-alan ammattilaiset kisaavat voitosta. Tule mukaan ja opi Suomen parhailta tekijöiltä.

Sarjat:
•Messut
•Kuluttajatapahtuma
•Promootio / Lanseeraus
•Henkilöstötapahtuma
•Yritystapahtuma

 Henri Kemppainen

Illuusio ja taikuus tapahtuman tehokeinona

Henri Kemppainen

Taikuri-Illusionisti

Henri Kemppainen on vuoden parhaaksi esiintyjäksi Evento Awardseissa 2016 palkittu taikuri ja illusionisti Suomen huipulta. Henri on saanut oppinsa alansa parhailta Las Vegasissa ja kiertänyt ympäri maailmaa esiintymässä omien ohjelmanumeroidensa kanssa aina Abu Dhabissa asti. Evento Awards 2016 -voittaja - Vuoden paras esiintyjä. Taikurimestari Emeritus Reijo Salminen- Trofee 2016 & 2015

 Jaana Villanen

Arvot - Johtamisen aito väline vai markkinointikikka?

Jaana Villanen

CEO, Prorigin Oy

Paneelin moderaattori uskoo arvopohjaiseen johtamiseen sekä ihmisten ja yritysten loputtomaan mahdollisuuteen kehittyä. Jaanaa motivoi loputon halu löytää toimivia ja kestäviä ratkaisuja parhaimman lopputuloksen saamiseksi. Tämä sekä toiminnan että johtamisen kehittämisen ammattilainen, on loputtoman kiinnostunut yritysten ja ihmisten auttamisesta sekä niiden eteenpäin kehittämisestä ennen muuta yrityksessä olevien vahvuuksien kautta. Miten tämä voisi ilmetä rohkeampien tapahtumien kehittämisessä ja tuottamisessa?

 Jethro Rostedt

Tilaisuuksien hitit ja hudit

Jethro Rostedt

yrittäjä ja hyväsydäminen myyntimies

Jethro Rostedt on koko kansan tuntema hyväsydäminen myyntimies. Tällä kertaa hän on vauhdissa myös Onnenpyörä-ohjelmassa, juontajan roolissa. Jethrolla on kokemusta sadoista ja taas sadoista eri tapahtumista ja tilaisuuksista. Mitä hyvältä tilaisuudelta vaaditaan? Mitkä ovat tilaisuuden hitit ja hudit? Esityksen lisäksi Jethro on tavattavissa Kongressi-messuilla Eckerö Linen osastolla 46.

 Markku Pölönen

Tervetuloa punaiselle matolle!

Markku Pölönen

elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja

Markku Pölönen on Joensuussa asuva elokuvaohjaaja ja käsikirjoittaja. Hänen tunnetuimpia töitään ovat Onnen maa, Kivenpyörittäjän kylä, Kuningasjätkä, Badding, Emmauksen tiellä ja Koirankynnen leikkaaja, sekä TV-sarja Karjalan Kunnailla. Pölöselle on myönnetty yhteensä kuusi Jussi-palkintoa ja Pro Finlandia mitali 2017.

 Mirva Mäki-Petäjä

Resilienssi – ponnahduslauta stressistä palautumiseen

Mirva Mäki-Petäjä

HR Manager

GE Healthcare Finland Oy

Mirva on valmennusalan ammattilainen ja elämänmuutoskirjailija, joka toimii nykyisin henkilöstöpäällikkönä globaalissa organisaatiossa. Hän toimii myös Suomen Coaching-yhdistyksen hallituksessa. Mirva keskittyy stressinhallinnan puheenvuorossaan resilienssin (psyykkisen vahvuuden) kehittämiseen. Vahva resilienssi auttaa meitä ponnahtamaan haastavista tilanteista nopeammin radallemme.

 Oona Airola

Tervetuloa punaiselle matolle!

Oona Airola

freelance-näyttelijä ja laulaja

Oona Airola on 29-vuotias, nykyään Helsingissä asuva freelance-näyttelijä ja laulaja. Airola on valmistunut Teatterikorkeakoulusta näyttelijäksi 2015. Airola tunnetaan mm. Cannesin elokuvajuhlilla "Un certain regard"-palkitusta Juho Kuosmasen Hymyilevä mies elokuvasta, jossa hän näytteli naispääosan nyrkkeilijä Olli Mäen puolisona. Pian Airola nähdään Markku Pölösen uusimmassa, Solar Filmsin tuottamassa elokuvassa "Oma maa". Airola toimii myös laulajana useissa yhtyeissä, kuten elokuvamusiikkia säveltävässä ja soittavassa Ykspihlajan Kino-orkesterista, sekä Lada Nuevossa. Airola on tehnyt pitkään yhteistyötä myös säveltäjä Kaj Chydeniuksen kanssa.

 Rimbo Salomaa

Tervetuloa punaiselle matolle!

Rimbo Salomaa

elokuvatuottaja

Solar Films

Rimbo Salomaa on Solar Filmsin elokuvatuottaja. Tällä hetkellä työn alla Oma maa -elokuva. Salomaa oli 1980-luvulla mukana perustamassa Gnu Filmsiä, jonka tuotantoja oli mm. Bad Luck Love ja Neitoperho. Työskennellyt tuottajana myös Kinoproductionsilla ja Kinottaressa. Tuottanut mm. elokuvat Suden arvoitus (2006), kolme ensimmäistä Risto Räppääjää (2008, 2010, 2012), Postia pappi Jaakobille (2009), Pussikaljaelokuva (2011), Ei kiitos (2014), Syysprinssi (2016), Kaikki oikein (2018). Yhteensä tuotantoja lähes 30. Salomaa on voittanut Jussi-patsaan ja palkintoja lukuisilla festivaaleilla. Hän on European Film Academyn jäsen. Ennen elokuvaa uraansa Salomaa pelasi jalkapalloa ammatikseen.

 Susanna Suorsa

Vaikuttava puhe vs. virheetön esitys?

Susanna Suorsa

Speakersforum Finland

Pohjoismaiden johtavan puhujatoimiston maajohtaja Susanna Suorsa kertoo mitä valovoimainen puhuja antaa tapahtumallesi ja mitä vaikuttava puhe saa lopulta aikaan. Speakersforumin tekemän puhuja-alan tutkimuksen pohjalta kuullaan mitkä ovat vuoden 2018 ajankohtaiset ja kiinnostavimmat aiheet ja ilmiöt.

 Tessa Virta Duo

Tessa Virta Duo viihdyttää svengaavin klassikoin

Tessa Virta Duo

Tessa Virta, piano ja laulu

Olli Peuhu, kontrabasso

Aistikas pianisti-laulaja Tessa Virta esittää jazziskelmää ja letkeää lattaripoljentoa esikuvinaan Nat ”King” Cole, Diana Krall, Frank Sinatra, Laila Kinnunen, Norah Jones, Ella Fitzgerald ja A.C Jobim. Tessa Virta on saavuttanut suurta suosiota lämminhenkisillä ja mukaansatempaavilla esiintymisillään. Kongressimessuilla Tessa Virta yhdessä basisti Olli Peuhun kanssa luo svengaavan lounastunnelman messuravintolassa molempina tapahtumapäivinä klo 11.30 - 13.30.

 Tuija Kauppinen

Suomalaisten asenne pukeutumiseen

Tuija Kauppinen

Bisnespukeutumisen kouluttaja ja konsultti

Tuija K Designing People

Tuija K Bisnestyylin motivaattori - Valmentaja, konsultti, puhuja - Bisnestyylin ammattilainen jo vuodesta 2009

Juontaja: Lauri Salovaara

Seminaarikokonaisuus: Evento Awards pitchaus

Juontaja: Lauri Salovaara

Illan Isäntä

Lauri Salovaaran juontokeikkojen asiakaspalautteen keskiarvo on ollut viime vuosina 4.9/5.0. Tästä tunnustuksena hän voitti 2017 Evento Awardsin vuoden paras juontaja/puhuja/kouluttaja-kategorian.
Kongressimessuilla Lauri juontaa 12.4. Evento Awards pitchaus -seminaarikokonaisuuden.

Panelisti: Andy Hopi

Paneelikeskustelu: "Rohkeampia tapahtumia!"

Panelisti: Andy Hopi

Perustaja, Täysii-seminaari

Andy on perustanut Täysii-seminaarin vuonna 2012 ja ensimmäisessä tapahtumassa oli mukana 200 henkilöä. Vuonna 2015 mukana oli jo 800 osallistujaa. Määrätietoisesti Andy kehittää Täysii-seminaaria, unelmanaan 30000 henkilön seminaari Ratinan stadionilla vuonna 2021. Kuinka Andy organisoi tapahtumia, joissa ihmiset pääsevät tapaamaan samoista asioista kiinnostuneita ihmisiä?

Panelisti: Janne Nieminen

Paneelikeskustelu: "Rohkeampia tapahtumia!"

Panelisti: Janne Nieminen

Toimitusjohtaja, Pori Jazz

Pori Jazzin toimitusjohtaja Janne Nieminen rakastaa rytmimusiikkia. Tie toimitusjohtajaksi kävi vapaaehtoistyöntekijän ja festivaalitoimitsijan hommien kautta. Janne Nieminen luotsasi kulttuuri- ja kongressikeskus Verkatehdasta kehittämispäällikkönä sen perustamisesta lähtien lähes 10 vuotta. Pori Jazzin 50-vuotinen historia on ainutlaatuinen. Millä tavoin toimitusjohtaja luotsaa eteenpäin pitkään toiminutta festivaalibrändiä, mistä löytyy elementtejä kehittämiseen ja kuinka löytyy uskallusta uusiutua ja ottaa riskejä? Mitä toimitusjohtaja voi tehdä sen eteen?

Panelisti: Joel Harkimo

Paneelikeskustelu: "Rohkeampia tapahtumia!"

Panelisti: Joel Harkimo

Toimitusjohtaja, Starsquad Event Oy

Joel Harkimolle uusien asioiden rohkea kokeileminen ja tulevaisuuteen panostaminen ovat inspiraation lähde. Omassa toiminnassaan Joel yhdistää itselleen tärkeitä asioita: yrittäjyyttä, liikunta- ja urheiluasioita sekä nuorten innostamista.

Panelisti: Mervi Käki

Paneelikeskustelu: "Rohkeampia tapahtumia!"

Panelisti: Mervi Käki

Toimitusjohtaja, Linnan Kehitys Oy

Mervi Käki aloitti Kehittämiskeskus Oy Hämeen toimitusjohtajana vuonna 2012. Kantolaan 2,6 miljoonalla eurolla rakentunut tapahtumapuisto on useana kesänä peräkkäin tuonut Hämeenlinnaan maailmanluokan hard rock -kiertueen, kymmeniä tuhansia kävijöitä sekä miljoonien eurojen oheisvaikutukset paikalliselle talouselämälle. Mervi Käen tehtävänä on ideoida ja ratkaista luovasti, miten lisätä vierailevien ihmisten määrää paikkakunnalla, kun samanaikaisesti kehittämistyön resursseja vähennetään?

Panelisti: Tuuli-Elina Ruuskanen

Paneelikeskustelu: "Rohkeampia tapahtumia!"

Panelisti: Tuuli-Elina Ruuskanen

yrittäjä ja juontaja, MAIKKI Crew

Tuuli-Elina Ruuskanen on yrittäjä MAIKISSA, joka välittää tapahtumiin juontajia, jotka hoitavat oman tonttinsa ja paljon päälle. MAIKKI järjestää myös koulutuksia, jotka vahvistavat esiintymis- ja juontovalmiuksia työssään niitä tarvitseville. Tuuli-Elina Ruuskanen on tunnettu rohkeasta otteesta ja heittäytymiskyvystään. Hän toimii myös Cracy Town-yhteisön vetäjänä, jossa hän viikottain vastaa tapahtumien tunnelman luomisesta ja vetämisestä. Mikä on juontajan rooli tapahtuman järjestämisessä ja onnistumisessa?

Panelisti: Kaisu Teelahti

Paneelikeskustelu: "Assistentit lavalla - Palveluntarjoaja, varo näitä virheitä tai menetät meidät asiakkaina!”

Panelisti: Kaisu Teelahti

Myyntiassistentti

KiiltoClean Oy

Kaisu on järjestänyt työssään useamman vuoden aikana pienempiä ja isompia kokouksia sekä muita tapahtumia. Hyvällä suunnitellulla pääsee lähelle onnistunutta tapahtumaa, mutta sen lisäksi tarvitaan vielä toimiva vuorovaikutus palveluntarjoajan ja tapahtumajärjestäjän välille. Kaisua askarruttaa mistä lähteä liikkeelle, kun tapahtuma on tulossa? Miten löytää se oikea palveluntarjoaja?

Panelisti: Marika Liimatainen

Paneelikeskustelu: "Assistentit lavalla - Palveluntarjoaja, varo näitä virheitä tai menetät meidät asiakkaina!”

Panelisti: Marika Liimatainen

Office Assistant

SAS Institute Oy

Toimistoassistenttina olen se toimiston ”kävelevä Google”, joka hoitaa muiden tehtävien ohessa myöskin henkilöstötapahtumien järjestelyt, ja jonka ideavaraston odotetaan olevan ehtymätön. Jatkuvana haasteena on, mistä löytää uudet ideat ja tilat ja kuinka täyttää odotukset, jotka tuntuvat nousevan tilaisuus tilaisuudelta korkeammiksi ja korkeammiksi? Entä kuinka ehdin järjestää kiireen keskellä tilaisuuden lyhyellä aikataululla, mutta laadun kärsimättä?

Panelisti: Miia Mäkelä

Paneelikeskustelu: "Assistentit lavalla - Palveluntarjoaja, varo näitä virheitä tai menetät meidät asiakkaina!”

Panelisti: Miia Mäkelä

Osastosihteeri

Yhdenvertaisuusvaltuutetun toimisto

Haluan painottaa tapahtumanjärjestäjille, että tapahtumapaikkojen ja mm. lippujen hankinnan tulisi olla kaikille, esim. myös vammaisille ja ikääntyneille henkilöille, saavutettavaa ja esteetöntä. Tämä tarkoittaa muun ohella sitä, että kaikilla on tapahtumapaikalle esteetön pääsy, auditorioissa on toimivat induktiosilmukat ja mikrofonit sekä valaistus on riittävää ja häikäisemätöntä.

Panelisti: Taija Uusikumpu (moderaattori)

Paneelikeskustelu: "Assistentit lavalla - Palveluntarjoaja, varo näitä virheitä tai menetät meidät asiakkaina!”

Panelisti: Taija Uusikumpu (moderaattori)

Verkoston koordinaattori

ToimistoSissit

Paneelin moderaattori johtaa ToimistoSissien, yli 2600 sihteerin ja assistentin, verkostoa. ToimistoSissit on tapahtuma-alan vaikuttaja, joka kerää puolueettomalle foorumille asiakaskokemuksia käytännössä hyviksi havaituista palveluntarjoajista, jotta luotettavien, hyvien yhteistyökumppaneiden löytäminen olisi tapahtumia järjestäville helpompaa.

Panelisti: Tuuli Peltonen

Paneelikeskustelu: "Assistentit lavalla - Palveluntarjoaja, varo näitä virheitä tai menetät meidät asiakkaina!”

Panelisti: Tuuli Peltonen

HR coordinator

Ubisoft RedLynx

Tiedätkö ne hetket kun sinua pyydetään järjestämään mitä mahtavimmat 140 hengen pippalot kahdessa viikossa tai kun illan pääesiintyjä saa sydänkohtauksen juuri ennen h-hetkeä? Tällä naisella kokemusta näistä tilanteista on enemmän kuin tarpeeksi. HR ammattilaisena ja kokeneena tapahtumanjärjestäjänä yhdessä Suomen suurimmista peliyrityksistä (Ubisoft RedLynx) ei koskaan ole tylsää työpäivää.